About me

The street is my studio. Not always the best of light, but the models, well…

I was not interested in photography as a child. Did some b&w in my early twenties (in the 1980’s) and than, for years I only photographed on vacations. I started taking street photos on an (almost) daily basis in 2003, when I was living in China for 6 months.
After my return to Belgium I bought a digital camera. From that moment on my addiction was a fact.

I started out with a Nikon D70. Now I’m the happy owner of a D750. Used lenses: AF Nikkor 28mm 2:8D,  AF-S Nikkor 50mm 1:1.4G and AF-S Nikkor 14-24mm 1:2.8G.

Thanks for stopping by! Your comments are much appreciated.

Karina

Advertenties

28 thoughts on “About me

 1. Erg intressant, straatfotografie. Ik moet zeggen je moet er wek lef voor hebben om wildvreemde mensen te fotograveren. Ik ben er nog maar net mee begonnen en ik voel nu al een hobby zonder einde.

  Vriendelijke Groet,
  Bert

 2. ’t Is inderdaad een heel andere kijk op fotografie, zomaar de straat op trekken en zoals Bert ’t zegt, wildvreemde mensen fotograferen. Je moet een drempel over, maar ik kan me voorstellen dat er aan de andere kant van die drempel een heel nieuwe wereld ligt. Ik zit in mijn eerste jaar fotografie en werd in de cursus hier voor ’t eerst mee geconfronteerd. Ik ben de klim begonnen…
  Dank je wel voor de mooie voorbeelden.

  Groetjes,

  Jan

 3. Ik hou van straatfotografie en van de selectie links op je site. Ik blog sinds kort en plaats vandaag een item “straatfotografie” met eigen werk. Ik neem er graag de link naar deze blog op, als dat toegestaan is, Karina, met dank!

 4. Hey Karina,
  Zoals we van jou gewend zijn, weer heel mooie foto’s toegevoegd !
  In Stekene heb je in elk geval ook een aantal grote fans zitten !
  Tot binnenkort !
  Groetjes, Kristien

 5. Hallo Karina,

  Enige maanden geleden ben ik toevallig op je website gebotst en heb toen (en nu nog) genoten van de mooie foto’s van je reizen.Je had het altijd in je, de juiste kijk en het juiste moment weten om een kiekje te maken. Weet je nog wel? De kampeerreisjes naar de Wadden. Toen had je al de feeling om het leven op de straat met 1 klik vast te leggen. De foto’s van toen zijn nog altijd een mooie herinnering aan de (echte) Hollandse koeien, de pittoreske huisjes, kleine blonde boerinnetjes
  en krappe tentjes maar ook aan het reisgezelschap van toen (Karen, Marianne, Marleen C.)
  Ik wens je verder een prachtige loopbaan als straatfotografe en wie weet komen we na 30 jaar elkaar nog eens tegen op een of andere tentoonstelling met jouw knap werk !

  Lieve groetjes, Leen

 6. Hier toevallig terechtgekomen en zonet enorm genoten van je foto’s uit China. Ik heb een zwak voor China en enkele andere Aziatische landen maar ik ben er helaas nog nooit geweest. Bij het zien van jouw prachtige foto’s droom ik dan ook helemaal weg en voel ik de reiskriebels zoals nooit tevoren. 😉

 7. Hey Karina,

  Ben toevallig op je log terecht gekomen. Zelf fotografeer ik enorm graag. Heb in het middelbaar 2 jaar fotografie gevolgd, maar ben dan veranderd van richting (Multimedia). Nu zijn we 7 jaar verder en ben nog altijd iemand die enorm veel foto’s maakt. Sinds kort wil ik ook op straat gaan fotograferen, maar ik heb nog altijd last van die drempel vrees. Heb enkele keren gehad dat de mensen het niet apprecieerde dat ik foto’s maakte.

  Heb je dit ook al mee gemaakt? Hoe ging jij er mee om?

  Groetjes Julie

  ps: het zijn echt knappe foto’s die hier staan, proficiat.

 8. Bedankt Julie. Ik krijg heel weinig negatieve reacties. Gebeurt dat toch, dan probeer ik het met vriendelijke charme. Lukt dat ook niet, dan maak ik me uit de voeten 🙂
  Gewoon op je instinct afgaan en zeker niet de bang zijn. Het gaat bijna altijd goed.

 9. Karina,

  ik vermoed dat vrouwen minder snel negatieve reacties krijgen dan mannen, althans dit is wat ik van collega’s hoor. Wat er ook van zij, ik vind dat je een fantastisch uitgeruste ‘studio’ hebt :). Gebruik je ook vaak flitsers? Met een D700 zul je die wel minder vaak nodig hebben, maar toch… het tegenlicht kan soms ‘tegenwerken’, niet?

  Jan

 10. Karina… I’m so glad I found you through a comment you made in another photoblog.
  Absolutely excellent street photography in this blog and on your website, both of which I’ve had a good look through.
  I’ll be back for sure!

 11. Karina… zeer mooie en soms heel originele foto’s. Doe mee aan de wedstrijd op de standaard.be! Tot 6 december kan je een foto insturen voor het thema STRAAT! Als je de camera van je dromen al hebt, kan je nog altijd iemand ermee plezieren met Kerst of Nieuwjaar.

 12. Leuke site!. Er zijn nog weinig goede sites over dit onderwerp te vinden.
  Ben blij met jullie toevoeging!
  Ik kan helaas geen bookmark aanmaken naar karinabrys.wordpress.com in Firefox. 😦 Weten jullie hoe dit komt?

  Groetjes Barbara

 13. Oh my! Mooie foto’s maak je! Ik vind vooral die met de dame met de rode jurk, door dat frame van gordijnen genomen, erg mooi. Stoer ook dat je gewoon foto’s maakt van random mensen op straat, ik durf dat nooit zo zonder te vragen.
  Anyhoo, keep it up. Ik hoop ook zo goed te kunnen worden – eerst ook sparen voor een goeie camera 😀 Heb m’n zinnen gezet op een nex5… Tot die tijd moet ik het doen met m’n basic compactje en veel leren 😛

 14. Ik heb je een tijd gevolgt en je was er ook een tijdje tussenuit. Vandaag via google gezocht en wat zie ik: Je bent weer goed bezig.
  Gave straatfotografie waar ik van geniet, dank daarvoor.
  Vriendelijke groet Willem.

 15. Interessant, dat je nu verder gaat met je telefoontje. Het grote voordeel is, dat ’t niet zo opvalt. De mensen in de “Streets” zullen niet meer zo geparalyseerd kijken. Van de grote camera schrikken ze zich nog altijd ’n ongeluk. Vandaar dat ik nooit groter werk dan de G11. De technische kwaliteiten van die telefoontjes zijn tegenwoordig (mijn eigen Nokia ook) meer dan ruim voldoende voor het niet zo groot uitgetrokken blog-foto-werk. Veel succes. . . . . . . ., en. . . . . . ., IEDERE dag!!! – Groet,JuZ.

 16. Pingback: Extreemlinks (32) at Westoek.be

 17. Straatfotografie is en blijft interessant om naar te kijken. Het zelfde als op een terras zitten en mensen kijken 🙂 Ik zelf ben meer bezig met natuurfotografie maar wil straatfotografie trekt mij toch ook wel, moet alleen nog lef verzamelen 🙂

 18. dag Karina,
  Ik heb jouw fotoreportage van de Kroonstraat in Borgerhout met volle teugen genoten. Als kind heb ik in de Bleekhofstraat gewoond. Amper 10 meter van de Kroonstraat. Eindelijk wordt de Kroonstraat terug aan de jeugd gegeven. Spijtig na het dodelijk ongeval een aantal weken terug met een kleine fietser (dat was op de hoek Kroonstraat en Bleekhofstraat.) Meer dan spijtig dat ik ook meer dan 45 jaar geleden een gelijkaardig ongeval heb geweten. Ik dacht dat er ondertussen reeds een aantal dodelijke ongevallen met kinderen waren gebeurt. Dit ook op de Plantijn en Moretuslei verderop aan het gevaarlijk oversteekpunt. Dat nu beschermd wordt (?) door stoplichten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s